In 2024 zal, na een jaartje afwezigheid de Team Triathlon Arnhem weer georganiseerd worden. Dit jaar hebben we de Rompelberg 1e Divisie Mannen Noord en Zuid, de Rompelberg 1e Divisie Vrouwen Noord en Zuid en de Sportzot 3e Divisie Noord en Zuid!

Hieronder is de belangrijkste informatie voor de divisiewedstrijden samengevat, het deelnemersboekje met alle informatie volgt binnenkort.

Programma

De Team Triathlon Arnhem is een wedstrijd over 1/8e triathlon en bestaat uit 475 meter zwemmen,  20 km fietsen en 5 km hardlopen.

De starttijden per divisies staan hieronder (wijzigingen voorbehouden)
De exacte starttijden per team worden op de dag zelf bekend gemaakt.

CategorieAanmelden startbureauCaptains briefingStart 1e teamPrijsuitreiking
Rompelberg 1e Divisie Mannen Noord en Zuid10:00 – 11:0011:1512:1514:30
Rompelberg 1e Divisies Vrouwen Noord en Zuid11:30 – 12:3012:4513:4516:00
Sportzot 3e Divisie Noord en Zuid13:00 – 14:0014:0015:0017:00

De captainsbriefing vindt plaats bij de badmeestertoren

Parkeren en bereikbaarheid

Het evenement wordt georganiseerd vanuit Zwembad Klarenbeek.
Adres: Hommelseweg 526, 6821 LK Arnhem
Let op: Omdat het parkeerterrein van het zwembad wordt gebruikt als wisselzone kan hier en in de directe nabijheid van het zwembad niet geparkeerd worden.

Er is parkeergelegenheid georganiseerd op het parkeerterrein P8 van het Rijnstate Ziekenhuis; dit ligt ongeveer op één kilometer van het inschrijfbureau.
Adres: Wagnerlaan 55, 6815 AD Arnhem.
De Cattepoelseweg is onderdeel van het parcours. Rijnstate is via deze route niet bereikbaar.

Vanuit de richting Nijmegen (A325): Arnhem-Noord aanhouden, daarna richting Apeldoorn. Ziekenhuis Rijnstate staat aangegeven op de borden.
Vanuit de richting Utrecht/Apeldoorn/Doetinchem/Den Bosch (A12/A50): afslag Arnhem-Noord/Arnhem-Centrum. Ziekenhuis Rijnstate staat aangegeven op de borden.
Nabij ziekenhuis Rijnstate: borden P8 volgen (Kluizeweg). Op de afbeelding hieronder kun je zien waar parkeerterrein P8 zich bevindt.

Het parkeerterrein is geopend vanaf 07.30uur t/m 17.00 uur. Deze parkeergelegenheid is gratis. Vanaf hier is het nog een stukje lopen naar het zwembadterrein.

Parcours

Het parcours is uitdagend met behoorlijk wat klimwerk bij het fietsen en het lopen en zal het verschil maken met andere wedstrijden. Kijk voor meer informatie bij parcours onder wedstrijdinformatie.

Teamtenten

Op de ligweide van het zwembadterrein – nabij de finish – is het atletendorp. Hier staan tenten van de sponsoren en van de deelnemende teams. Er is genoeg ruimte voor alle deelnemende teams op voorwaarde dat dit vooraf (uiterlijk 7 april) gemeld wordt via info@teamtriathlon.nl. Voor niet aangemelde tenten kan geen plek gegarandeerd worden. Op de kaart van het zwembad terrein is te zien waar de tenten kunnen staan.

Let op: op de wedstrijddag is het zwembadterrein niet meer bereikbaar met de auto. Eventueel kan de tent, na overleg, via de zij-ingang aan de Thomas a Kempislaan bij het zwembad gebracht worden.

Overig

Deelname aan de Arnhemse Triathlon Uitdaging is geheel voor eigen risico.
Een fietshelm is verplicht. Deelnemers dienen over deugdelijk materiaal te beschikken.

Zie voor het “Competitiereglement Teamcompetities Triathlon” de betreffende documenten op de site van Teamcompetities.

Wetsuit gebruik

Bij watertemperatuur van 15,9 °C of lager is een wetsuit verplicht.
Bij watertemperatuur tussen 16-22 °C gebruik wetsuit naar eigen keuze.
Bij watertemperatuur hoger dan 22 °C is een wetsuit niet toegestaan.