TTA is een evenement dat gedragen wordt door vrijwilligers!

Dat kan ook niet anders want meer dan 15% van de betrokkenen doet niet zelf mee aan de wedstrijd maar is wel van essentieel belang om een mooie sportdag te maken. Naast vrijwilligers maken we gebruik van (semi-) professionals, denk hierbij aan de juryleden van de NTB, vrijwilligers van het Rode Kruis, de tijdregistratie en aan verkeersregelaars.

Om ervoor te zorgen dat de TTA een succes wordt, en bestaansrecht heeft, is het van belang dat je als vrijwilliger deze dag ook als een leuke dag ervaart. Een voorwaarde daarvoor is de beschikbaarheid van voldoende vrijwilligers.

Wil je betrokken zijn bij de TTA? Geef je dan op als vrijwilliger. Mocht je iemand anders kennen die graag betrokken wil zijn bij de TTA, vraag dan of hij/zij het formulier wil invullen.

Wie zoeken we?

In de aanloop naar de wedstrijddag gebeurt er al veel. Denk aan het rondbrengen van info-brieven in de buurt of het doen van inkopen. Het maken van aanwijsborden of het aankleden van het evenemententerrein. Op de dag voor de wedstrijd wordt vanaf ongeveer 09:30 uur een groot deel van het zwembadterrein al ingericht en wordt de wisselzone opgebouwd.

Voor de wedstrijddag zelf zijn we voornamelijk op zoek naar mensen die kunnen optreden als:

  • publiek door-laters bij oversteekplaatsen,
  • banentellers bij het zwembad,
  • begeleiders in de wisselzone,
  • (richting-)aanwijzers op het fiets- en loopparcours,
  • rondetellers voor het fietsen en lopen,
  • verzorgers van atleten en
  • vrijwilligers voor- tijdens- en na de wedstrijd.

Het leuke van deze taken is dat je ook echt wat mee krijgt van de wedstrijd en de beleving van de atleten. En: je hoeft echt geen verstand van triathlon te hebben om toch betrokken te zijn bij een geweldige wedstrijd!

Hoe kun je je opgeven?

Via onderstaande link kom je op de inschrijfpagina voor vrijwilligers van de TTA.

We vragen je je naam en contactgegevens op te geven en wanneer je wil komen helpen (uiteraard gaan we hier zorgvuldig mee om). Verder kun je aangeven wat je wil doen of wat bij jou past. We houden hier zoveel mogelijk rekening mee bij het verdelen van de taken.

Heb je nog andere goede ideeën? Deze kun je ook op het formulier kwijt.

Kun je maar een gedeelte van de TTA? Natuurlijk hebben we je dan ook nodig! Dit kun je ook aangeven op het inschrijfformulier.

En dan verder?

Als je het formulier verzonden hebt, ben je aangemeld. Begin maart ontvang je het vrijwilligers informatie boekje waarin algemene informatie staat. Ongeveer een week voor de wedstrijd ontvang je de definitieve informatie over jouw taak met de gegevens van de contactpersoon die bij je taak hoort.