Speciaal voor kinderen die het leuk vinden om een keer mee te doen aan een triathlon organiseren we op 14 april 2024 weer de miniserie! Je zwemt 125 m, fietst 10 km en loopt 2,5 km hard.

Als je nog nooit aan triathlon gedaan hebt, kan dat best spannend zijn. Er is altijd een onderdeel dat je beter ligt dan een ander. Vaak is dat het zwemonderdeel. Daarom is die ook relatief kort. Winnen of snelle tijden zijn niet belangrijk, plezier des te meer!

Het zwemmen vindt plaats in het buitenzwembad Klarenbeek in Arnhem. Fietsen kan gewoon op de stadsfiets (dan is het wel iets zwaarder), maar het is wel verplicht om een helm te dragen. Er is mogelijkheid een helm te lenen bij de organisatie.

Inschrijving voor de miniserie vindt plaats via de site van de Nederlandse Triathlonbond (via deze link). Klik bij Team Triathlon Arnhem (op 14 april 2023) de ‘Mini lang jeugd’ of Mini lang’ aan, met starttijd 9:30 uur.

Het parcours (zie de toelichting op deze pagina) is uitdagend met behoorlijk wat klimwerk bij het fietsen maar ook bij het lopen.

Regels en voorwaarden voor deelname

Deelname aan de wedstrijd is geheel voor eigen risico.
Een fietshelm is verplicht. Deelnemers dienen over deugdelijk materiaal te beschikken.

Voor de reglementen verwijzen we naar de website van de Nederlandse Triathlonbond (zie de volgende link).

Wetsuit gebruik
Bij watertemperatuur van 15,9 °C of lager is een wetsuit verplicht.
Bij watertemperatuur tussen 16-22 °C gebruik wetsuit naar eigen keuze.
Bij watertemperatuur hoger dan 22 °C is een wetsuit niet toegestaan.

Deelnemersinformatie & startlijsten

Medio maart zal de deelnemersinformatie beschikbaar zijn. De startlijsten volgen in de week voorafgaand aan de wedstrijd.