In 2018 stond er voor het eerst een duo-triathlon op het programma. Ook in 2024 gaan op 14 april volwassenen en jeugd de strijd aan in een duo-triathlon waarin de twee deelnemers samen zwemmen, samen fietsen en tot slot samen hardlopen over de afstanden 125 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km hardlopen. Alle combinaties zijn hierbij mogelijk; twee volwassenen, twee junioren, mannen, vrouwen of man en vrouw. Maar ook een volwassene-kind duo. Hierbij is een van de twee deelnemers 18 jaar of ouder, terwijl de ander jonger dan 18 is.

Arnhemse Kampioen

Er wordt bij de Arnhemse Triathlon Uitdaging een apart klassement opgemaakt voor teams uit Arnhem en omstreken. Het winnende team mag zich Arnhems Kampioen noemen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient minimaal één van de twee deelnemers van dit onderdeel woonachtig te zijn in de regio Arnhem (postcode gebied 6661-6999).

Inschrijven

Inschrijven voor de wedstrijd kan via de Nederlandse Triathlon Bond (NTB), via deze link. Selecteer daar ‘Mini lang Team Arnhemse Uitdaging’.

Regels en voorwaarden

Deelname aan de Arnhemse Triathlon Uitdaging is geheel voor eigen risico.
Een fietshelm is verplicht. Deelnemers dienen over deugdelijk materiaal te beschikken.

Voor de reglementen verwijzen we naar de website van de Nederlandse Triathlonbond (zie de volgende link).

Wetsuit gebruik

Bij watertemperatuur van 15,9 °C of lager is een wetsuit verplicht.
Bij watertemperatuur tussen 16-22 °C gebruik wetsuit naar eigen keuze.
Bij watertemperatuur hoger dan 22 °C is een wetsuit niet toegestaan.

Deelnemersinformatie & Startlijsten

De deelnemersinformatie is medio maart beschikbaar. De startlijsten zullen de week voorafgaand aan de wedstrijd op de site worden gepubliceerd.