Video van fietsparcours
Video van loopparcours
Er mogen absoluut geen honden op het zwembadterrein
Zwemmen

Het zwemonderdeel wordt afgelegd in het buitenzwembad Klarenbeek. Het zwemmen met wetsuit is toegestaan (binnen de regels van de NTB). In totaal wordt er 475 meter (19 banen) gezwommen. Er gelden de standaard regels en normen en er wordt tegen de klok in gezwommen. Ieder team start in haar eigen baan, na 1:15 minuten start het volgende team in de baan er naast (2e baan). En zo verder. In totaal wordt er in 8 banen gezwommen. Indien een team nog niet klaar voordat het volgende team start in dezelfde baan dan wordt er met 2 teams in 1 baan gezwommen tegen de klok in (linksom, rechts houden). Het is dus mogelijk dat je als team moet starten terwijl het voorgaande team het zwemonderdeel nog niet heeft afgerond.
Deelnemers aan de Arnhemse Triathlon Uitdaging starten gelijktijdig en zwemmen 225 meter (9 banen).
Er zijn banenteller die aangeven als de laatste baan wordt ingegaan.

Er mogen absoluut geen honden op het zwembadterrein

zwembad-klarenbeek-tta

Fietsen

Het fietsonderdeel bestaat uit 2 rondes van 10 kilometer op een heen-en-weer-parcours (5km). Rijrichting is tegen de klok in (rechts houden, linksom draaien). Het parcours is uitdagend met klimmen en dalen. In totaal zitten er 225 hoogtemeters in het fietsparcours. Deelnemers aan de Arnhemse Triathlon Uitdaging fietsen 10 kilometer (één ronde).
Bij het ingaan van de tweede ronde bij het fietsen voegen nieuwe teams in op het parcours. Dit verdient extra aandacht van alle deelnemers.

fietsparcours-2017

Lopen

Het loopparcours start vanuit de wisselzone en loopt door een bosrijke omgeving. Het gehele parcours loopt over verharde wegen, met uitzondering van het zwembadterrein waar deels over gras gelopen wordt en net buiten het zwembadterrein waar een aantal meter door het bos wordt gelopen. Het is een mooi loopparcours waarbij pittige stukken naar boven gelopen moet worden. In totaal zitten er bijna 120 hoogtemeters in het loopparcours. Men komt tweemaal over het zwembadterrein (2 rondes). Hierdoor is het gemakkelijk voor het publiek om de deelnemers te volgen. Op het zwembadterrein is een waterpost bij het ingaan van de tweede loopronde. Het looponderdeel wordt als team volbracht. Hierbij kan men bij elkaar weglopen, echter de eindtijd van het 3e teamlid geldt als eindtijd voor het gehele team.
Deelnemers aan de Arnhemse Triathlon Uitdaging lopen 2,5 kilometer (1 ronde).

parcourslopen-2017Loopparcous in groen aangegeven met pijlen voor de looprichting