Zwemmen

Het zwemonderdeel wordt afgelegd in het buitenzwembad Klarenbeek. Het zwemmen met wetsuit is toegestaan (binnen de regels van de NTB). Er zijn banentellers die aangeven als de laatste baan wordt ingegaan.

  • Deelnemers aan het jeugd- en juniorencircuit starten individueel in series waarbij meerdere kinderen per baan een afstand van 225 meter zwemmen.
  • Deelnemers aan de miniserie starten gelijktijdig en zwemmen 125 meter (5 banen).
  • In de Arnhemse Uitdaging zwemmen duo’s 225 meter (9 banen). Ieder team start in een eigen baan.
  • Voor de Team Triathlon Arnhem (divisie en recreanten) wordt 475 meter (19 banen) gezwommen. Ieder team start in een eigen baan.

Regels Wetsuit gebruik
Bij watertemperatuur van 15,9 °C of lager is een wetsuit verplicht.
Bij watertemperatuur tussen 16-22 °C gebruik wetsuit naar eigen keuze.
Bij watertemperatuur hoger dan 22 °C is een wetsuit verboden.

Er mogen absoluut geen honden op het zwembadterrein!

Wisselzone

De wissel van zwemmen naar fietsen (T1) en van fietsen naar hardlopen (T2) wordt gedaan in de wisselzone.
Vanuit het zwembad lopen de deelnemers naar de wisselzone die zich bevindt op de parkeerplaats van Zwembad Klarenbeek.

Figuur 1: Schematische weergave Wisselzone

Toelichting Fietsparcours

Fietsparcours mini’s, jeugd en junioren;
Het fietsonderdeel bestaat uit 1 ronde van 6,5 kilometer op een heen-en-weer-parcours (3,25 km). Rijrichting is tegen de klok in (rechts houden, linksom draaien). Het parcours is uitdagend met klimmen en dalen. In totaal zitten er 186 hoogtemeters in het fietsparcours. (zie voor de kaart van het parcours deze link)

Fietsparcours Arnhemse Triathlon Uitdaging
Het fietsonderdeel bestaat uit 1 ronde van 10 kilometer op een heen-en-weer-parcours (5km). Rijrichting is tegen de klok in (rechts houden, linksom draaien). Het parcours is uitdagend met klimmen en dalen. In totaal zitten er 230 hoogtemeters in het fietsparcours. (zie voor de kaart van het parcours deze link).

Fietsparcours teamtriathlon (divisie- en recreanten)
Het fietsonderdeel bestaat uit 2 rondes van 10 kilometer op een heen-en-weer-parcours (5km). Rijrichting is tegen de klok in (rechts houden, linksom draaien). Het parcours is uitdagend met klimmen en dalen. In totaal zitten er 460 hoogtemeters in het fietsparcours.
Bij het ingaan van de tweede ronde bij het fietsen voegen nieuwe teams in op het parcours. Dit verdient extra aandacht van alle deelnemers. (zie voor de kaart van het fietsparcours deze link en voor een Video van fietsparcours).

Toelichting Loopparcours

Loopparcours mini’s, jeugd en junioren;
Het loopparcours start vanuit de wisselzone en loopt door een bosrijke omgeving. Het gehele parcours loopt over verharde wegen, met uitzondering van het zwembadterrein waar deels over gras gelopen wordt en net buiten het zwembadterrein waar een aantal meter door het bos wordt gelopen. Het is een mooi loopparcours van 1 km lengte waarbij pittige stukken naar boven gelopen moet worden. (zie voor een kaartje van het loopparcours deze link). De mini’s lopen dit parcours 1 keer, de jeugd en junioren lopen het parcours twee keer.

Loopparcours Arnhemse Triathlon Uitdaging
Het loopparcours start vanuit de wisselzone en loopt door een bosrijke omgeving. Het gehele parcours loopt over verharde wegen, met uitzondering van het zwembadterrein waar deels over gras gelopen wordt en net buiten het zwembadterrein waar een aantal meter door het bos wordt gelopen. Het is een mooi loopparcours van 2,5 km waarbij pittige stukken naar boven gelopen moet worden. In totaal zitten er bijna 60 hoogtemeters in het loopparcours. (Zie voor een kaartje van het loopparcours deze link en de video van het loopparcours)

Loopparcours teamtriathlon (divisie en recreanten)
Het loopparcours start vanuit de wisselzone en loopt door een bosrijke omgeving. Het gehele parcours loopt over verharde wegen, met uitzondering van het zwembadterrein waar deels over gras gelopen wordt en net buiten het zwembadterrein waar een aantal meter door het bos wordt gelopen. Het is een mooi loopparcours van 2,5 km waarbij pittige stukken naar boven gelopen moet worden. In totaal zitten er bijna 120 hoogtemeters in het loopparcours. Men komt tweemaal over het zwembadterrein (2 rondes). Hierdoor is het gemakkelijk voor het publiek om de deelnemers te volgen. Op het zwembadterrein is een waterpost bij het ingaan van de tweede loopronde. Het looponderdeel wordt als team volbracht. Hierbij kan men bij elkaar weglopen, echter de eindtijd van het 3e teamlid geldt als eindtijd voor het gehele team. (Zie voor een kaartje van het loopparcours deze link en de video van het loopparcours)

Finish en wedstrijdterrein
De finish bevindt zich op het terrein van het zwembad Klarenbeek. Het loopparcours en een afgesloten gedeelte achter de finish is alleen toegankelijk voor deelnemers, NTB-juryleden en de wedstrijdleiding. Het verdere terrein van het zwembad Klarenbeek is vrij toegankelijk voor toeschouwers en bezoekers van de wedstrijd. Op het zwembadterrein bevindt zich tevens het bedrijven/commercie terrein waar de verschillende sponsors een presentatiestand neer kunnen zetten waarin zij zich kunnen presenteren. Er zijn bewaakte oversteekplaatsen op het parcours rondom het zwembad om zo het komen en gaan van toeschouwers en deelnemers in goede banen te leiden.