In 2018 stond er voor het eerst een duo-triathlon op het programma. Ook in 2019 gaan op 28 april volwassenen en jeugd de strijd aan in een duo-triathlon waarin de twee deelnemers samen zwemmen, samen fietsen en tot slot samen hardlopen over de afstanden 225 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km hardlopen. Alle combinaties zijn hierbij mogelijk; twee volwassenen, twee junioren, mannen, vrouwen of man en vrouw. Maar ook een volwassene-kind duo. Hierbij is een van de twee deelnemers 18 jaar of ouder, terwijl de ander jonger dan 18 is.

 

Arnhemse Kampioen
Er wordt bij de Arnhemse Triathlon Uitdaging een apart klassement opgemaakt voor teams uit Arnhem en omstreken. Het winnende team mag zich Arnhems Kampioen noemen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient minimaal één van de twee deelnemers van dit onderdeel woonachtig te zijn in de regio Arnhem (postcode gebied 6661-6999).

Het parcours is uitdagend met behoorlijk wat klimwerk bij het fietsen en het lopen.

Jeugd Start2Tri; goed voorbereid starten.

Ben je onder de 18 en zou je graag een keer mee willen doen aan een triathlon, maar wil je er eerst voor trainen? Schrijf je dan in voor de Jeugd Start2Tri. Samen bereid je je, begeleid door trainers van Triathlon Vereniging Arnhem, in vier weken voor op je eerste echte triathlon. Meer lees je hierover op deze pagina.

Regels en voorwaarden

Deelname aan de Arnhemse Triathlon Uitdaging is geheel voor eigen risico.
Een fietshelm is verplicht. Deelnemers dienen over deugdelijk materiaal te beschikken.

Voor de reglementen verwijzen we naar de website van de Nederlandse Triathlonbond (zie de volgende link).

Wetsuit gebruik
Bij watertemperatuur van 15,9 °C of lager is een wetsuit verplicht.
Bij watertemperatuur tussen 16-22 °C gebruik wetsuit naar eigen keuze.
Bij watertemperatuur hoger dan 22 °C is een wetsuit niet toegestaan.

Deelnemersinformatie

De deelnemersinformatie is beschikbaar; klik op deze link en lees alles benodigde informatie voor je deelname aan de Team Triathlon Arnhem 2019.